Installatie Sensetion bodemvochtstation

Dit artikel geeft je meer informatie over de installatie en het gebruik van het Sensetion bodemvochtstation.

Stap-voor-stap handleiding

1. Maak een een account op www.dacom.nl.
  2. Download en installeer de Dacom Advies app uit de Google Play Store of App Store.
  3. Open de app en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Geef vervolgens toestemming om je locatie te gebruiken.
  4. Wanneer je bent ingelogd, kun je beginnen met het installeren van de Sensetion op een geselecteerde plek in het veld.
  5. Open de doos van de Sensetion en controleer of alle onderdelen aanwezig zijn:
    1. Sensetion bodemvochtstation (met schroefpunt)
    2. Gutsboor
    3. Draaitool (inclusief magneet)
  6. Kies zorgvuldig een plek in het veld om de Sensetion te installeren.
  7. Installatie Sensetion bodemvochtsensor
    1. Gebruik de boor om een ondermaats gat te boren met een diepte van minstens 40 cm een geselecteerde plek in het veld. Als je weerstand ondervindt bij het boren, kies dan een andere plek in het veld.
    2. Plaats de Sensetion in het gat met een lichte neerwaartse druk en draai deze met de klok mee in de grond tot aan de zwarte markeerlijn met behulp van de draaitool. Draai bij het draaien niet zijwaarts en plaats niet je volle gewicht op de bodemvochtsensor.

Open de Dacom Advies app en activeer de Sensetion door de QR code op de achterkant van de Sensetion te scannen.

Meer instellingen

Ga naar de webapplicatie (www.dacom.nl) om je station te fine-tunen. Selecteer een sensor uit de lijst en druk op ‘Sensor bewerken’. Nu kun je de naam van de sensor, meetperiode, positie in het veld, bodemtype en waarschuwingspunten aanpassen.

Uitgebreide installatiehandleiding