Gegevens delen met afnemers

Het delen van gegevens met afnemers is zeer eenvoudig. AgroConnect heeft met EDI-Teelt 4 een standaard gedefinieerd voor het uitwisselen van data in de akkerbouw. Binnen Dacom is deze standaard ook geïmplementeerd. De uitwisseling met bijvoorbeeld Teeltcentraal wordt met de AgroConnect app een stuk eenvoudiger.

Partijen waarmee je gegevens kunt uitwisselen

Je kunt je gegevens uitwisselen met heel veel partijen waaronder AVEBE, Suiker Unie, Agrifirm, CZAV, WUR, Akkerweb en nog veel meer. Bekijk onze koppelingen-pagina voor de meest actuele lijst.

Installatie app

Stap 1: Via het gebruikersdashboard komt de teler bij de beschikbare apps. edi teelt koppeling dacom

Stap 2: De app is eenvoudig te installeren door op de knop te klikken. Wanneer de app is geïnstalleerd, kan het contract worden toegevoegd.

Toevoegen contract

In het menu ‘Contracten’ kan een contract worden toegevoegd aan de boerderij door te klikken op ‘nieuw contract’.

nieuw contract toevoegen dacom

Gegevens nieuw contract

Nadat je hebt geklikt op ‘nieuw contact’ verschijnt aan de rechter kant een venster waar de gegevens behorende bij het contract als afnemer, gewas, ras, oppervlakte, contractnummer en telernummer ingevuld kunnen worden.

Toevoegen gewaspercelen aan contract

Wanneer je de afnemer, gewas en ras hebt geselecteerd geeft het systeem rechts onderaan suggesties voor gewaspercelen. Kies de gewaspercelen die onder het contract vallen en klik daarna op toevoegen aan contract.

Gegevens verzenden naar afnemer

Nadat de AgroConnect app is geïnstalleerd en het contract is aangemaakt zie je automatisch op de pagina ‘contracten’ in de balk ‘Verstuur naar ‘… afnemer’ staan. Door daar op te klikken en het daarna te bevestigen worden de gegevens van de desbetreffende percelen naar de afnemer verstuurd.