Direct naar inhoud
Naar Stories
dacom gewassen

Ivor Bosloper

Boer&Bunder

Boer&Bunder Vlaanderen

Boer&Bunder is vanaf 31 oktober 2018 ook beschikbaar in Vlaanderen. Boer&Bunder Nederland werd in 2015 gelanceerd en heeft intussen dagelijks duizenden enthousiaste gebruikers. Met Boer&Bunder kun je in één oogopslag alle eigenschappen van een landbouwperceel bekijken en deze informatie doorsturen via bijvoorbeeld Whatsapp of e-mail.

Boer&Bunder Vlaanderen bestaat uit een gratis versie en een Pro versie en visualiseert open data op perceelniveau. De applicatie geeft relevante informatie over 693.564 hectare landbouwgrond in Vlaanderen. Boer&Bunder is een vrij toegankelijke webapplicatie voor een diverse groep gebruikers: boeren, loonwerkers, makelaars, rentmeesters, overheden en onderzoekers. De gratis versie van Boer&Bunder Vlaanderen toont u de perceelskenmerken van 2018 en bevat meer informatie over de grondsoort, het natuurbeheer, de groei via satellietbeelden en een hoogtekaart van 2001. De Pro versie, die € 150 per jaar kost, laat nog veel meer zien. Zo kunt u de teelthistoriek tot en met 2008 bekijken. Naast de teelthistoriek kan de gebruiker op perceelniveau de kadastrale kaart en de hoogtekaarten van 2014 bekijken. Ook op landelijk niveau kunnen bepaalde data bekeken worden: Grondsoorten, Perceelslaag, Grondwaterbescherming, Hoogtekaart, Kadastrale kaart, Natura 2000, Focusgebieden Nitraat en Erosiegevoeligheid. Daarnaast is het mogelijk om te switchen tussen Google Maps, OpenStreetMap, Luchtfoto 2018, Luchtfoto 2017 en Luchtfoto 2013-2015.

Er is een uitgebreide zoekfilter, waarmee in meer dan 500.000 percelen in Vlaanderen kan worden gezocht naar velden met specifieke kenmerken. Per perceel kunnen data in de vorm van een perceelrapport in pdf-vorm worden gedownload. Ga naar boerenbunder.be om alle mogelijkheden van Boer&Bunder Vlaanderen te ontdekken.

Meer Boer&Bunder updates