Direct naar inhoud
Naar Stories
dacom gewassen

Ivor Bosloper

Boer&Bunder

Boer&Bunder Premium

We hebben hard gewerkt om de suggesties van onze gebruikers te verwerken in Boer&Bunder Premium. Het nieuwe abonnement beschikt over meerdere nieuwe features, om de perceelgegevens van heel Nederland nog inzichtelijker te maken. Eén van de nieuwe features is het kunnen inzien van de teeltjaren vanaf 2005.

Ook was er veel vraag naar de mogelijkheid om data vanuit Boer&Bunder te exporteren, met het Premium abonnement kun je nu 2.500 percelen per keer exporteren en maximaal 25.000 per jaar. Deze percelen kun je exporteren naar Excel of als Shape-bestand. Je kunt de filters van Boer&Bunder gebruiken om specifiek te zoeken naar percelen die voldoen aan de kenmerken die gewenst zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om alle percelen in Gelderland groter dan 10 hectare én die in 2017 zijn gebruikt als grasland te exporteren. Nadat je de percelen hebt geëxporteerd kun je hier eenvoudig allerlei analyses op loslaten.

Het is ook mogelijk om hoogtekaarten en satellietbeelden van percelen te exporteren. Deze worden dan gedownload als tiff bestand. Dit bestand kan onder andere worden geopend in Qgis. Als er een hoogtekaart van Boer&Bunder wordt geïmporteerd in Qgis is het makkelijk om te zien als er bijvoorbeeld moet worden gekilverd.

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk dan onze video!

Het Premium abonnement is eenvoudig te bestellen in onze webshop.
Heb je vragen of tips, aarzel dan niet en neem ons op via service@dacom.nl

Meer Boer&Bunder updates