Nieuws
home » Boer & Bunder genomineerd voor Stuiveling Open Data Award!
8 december 2016

Boer & Bunder genomineerd voor Stuiveling Open Data Award!

Op maandag 12 december wordt tijdens het ‘Hoe? Open Festival’ in Utrecht, de allereerste Stuiveling Open Data Award (SODA) uitgereikt. De award is bedoeld om innovatief gebruik van open data zichtbaar te maken en te belonen. De gratis webapplicatie Boer & Bunder is één van de zeven genomineerden! Crop-R, onlangs gefuseerd met Dacom, is de drijvende kracht achter Boer & Bunder.

Boer & Bunder

Boer & Bunder is een gratis webapplicatie dat open data visualiseert op perceelniveau. De app toont voor alle 1,9 miljoen hectare landbouwgrond in Nederland een aantal open datasets. Met de app kan een akkerbouwer met één klik beschikbare open data over zijn percelen oproepen zoals oppervlakte, gewasrotatie, grondsoort en andere perceeleigenschappen. Iedere maand raadplegen zo’n 13.000 gebruikers de website. Het idee van Boer & Bunder is ontstaan tijdens een hackathon in 2015 en uitgewerkt met twee partners: Hackwerk en Liters.

webapplicatie Boer&Bunder

Stuiveling Open Data Award (SODA)

De SODA award is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Op maandag 12 december wordt tijdens het ‘Hoe? Open Festival’ in Tivoli, Utrecht de award uitreikt door Minister Plasterk. Crop-R behoort met Boer & Bunder tot één van de zeven genomineerden. Naast de award ontvangt de winnaar ook een geldbedrag van € 20.000. De award is vernoemd naar mevr. Drs. Saskia J. Stuiveling, voormalig president van de Algemene Rekenkamer, zij pleit voor het actief openbaar beschikbaar stellen van open data.

soda webapplicatie Boer&Bunder