Nieuws
home » Vastleggen van weersomstandigheden voor GlobalGAP
26 juli 2016

Vastleggen van weersomstandigheden voor GlobalGAP

Vanaf 1 juli 2016 geldt de nieuwe versie van GlobalGAP en is het verplicht geworden om weersomstandigheden te registreren bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. In Crop-R laden we in het registratiescherm de actuele weersomstandigheden voor betalende gebruikers in. We leggen weertype, temperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid en -richting vast. Wanneer je registreert, kun je met één klik op de knop de weersomstandigheden opslaan bij de registratie. Registreer je op een later tijdstip? Geen probleem. Je kunt de weergegevens gemakkelijk bewerken. In de toekomst kun je het weerstation zelf kiezen en kun je ook historische weerdata opvragen.

Let op: dit geldt alléén voor het online Crop-R platform en nog niet voor de mobiele app. Een volgende update voor mobiel zal dit wel mogelijk maken.

 

globalgap_weerdata

Geen interesse in de weerdata? In het configuratiescherm kun je de functionaliteit ook gewoon weer uitzetten. Klik hier.

Meerdere medewerkers toevoegen aan registraties 

Boerenbedrijven worden steeds groter en steeds vaker wordt extern personeel ingeschakeld voor bijvoorbeeld ploegenwerk bij het oogsten. In Crop-R kun je meerdere medewerkers als toepasser aanmerken bij je boerderij. Per registratie kun je naast een toepasser ook meerdere “medewerkers” koppelen. Voor mobiel is dit nog niet beschikbaar, maar je kunt het wel inzien. De gewerkte uren van de medewerkers komen ook weer terug in de saldorapportage.

Feedback van gebruikers: kopiëren van registraties, planning en GPS

We hebben weer veel ideeën van gebruikers uit Uservoice opgepakt. Je kunt nu eenvoudig bestaande registraties kopiëren naar een ander perceel. Hoe werkt het? Je vinkt de registratie aan die je wilt kopiëren en klikt op ‘kopieer’. Nu selecteer je de velden waar je de registratie naar toe wilt kopiëren en slaat op.

perceel_gps

 

We hebben de mobiele app ook verbeterd. De planning op je mobiel kun je nu aan en uit zetten. Je ziet op de kaart dan alleen de percelen waarop de planning voor je is klaargezet. Als je de planning hebt uitgevoerd, verdwijnt het perceel van de kaart. Je zet deze functie aan in het menu linksboven. In hetzelfde menu kun je ook de GPS aanzetten. Op de kaart komt dan een stipje met je actuele locatie. Als je de GPS aan hebt staan, zie je onder ‘Velden’ ook de afstand naar je percelen. De dichtstbijzijnde percelen staan bovenaan. Vergeet je niet de GPS van je mobiel aan te zetten?

Wij zijn verhuisd!

Ver? Nee hoor. Je kunt ons nu vinden aan de Helperpark 282, 9723 ZA in Groningen op de tweede verdieping van de Mediacentrale. Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

mediacentrale_groningen_dacom