Nieuws
home » Tips voor bouwplan 2019
20 december 2018

Tips voor bouwplan 2019

Het einde van het jaar nadert. Zorg ervoor dat je 2019 goed begint en maak alvast een bouwplan voor 2019 aan. Hierbij wat handige tips:

• Het advies is om de voorraden in de schuur te controleren voor of nadat je de jaarafsluiting hebt gedaan. Met de jaarafsluiting, neem je de aanwezige voorraden ‘mee’ naar het nieuwe jaar.

• De winterperiode is een goed moment om te ontdekken welke mogelijkheden Dacom Teeltregistratie jou biedt. Bekijk bijvoorbeeld onze video “De basis van Teeltregistratie” voor uitleg over alle basis functionaliteiten zoals het intekenen van percelen, registreren, toevoegen van contracten (bijv. adviseurs) die toegang tot jouw boerderij hebben, installeren van apps en het werken met de Teeltregistratie app. Daarnaast zijn er nog meer video’s en handleidingen te bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=JpzG6YY8h7g

• Standaard kun je ook plannen met Dacom. Je maakt via het registratiescherm een planning aan en die is ook in de Teeltregistratie app voor de betreffende “toepasser” beschikbaar. Deze toepasser kan de opdracht uitvoeren en de gegevens invoeren zodat de registratie compleet is. Ook zonder de Teeltregistratie app kun je de planning functionaliteit gebruiken. Als het werk is uitgevoerd dan corrigeer je indien nodig de planning en wordt het een daadwerkelijke registratie. Planning; efficiënt en overzichtelijk!

• Teeltregistraties zijn eenvoudig met afnemers te delen via het contracten scherm. Vul de gegevens van het contract in en verstuur de gegevens op elk gewenst moment.

• Nu het jaar 2018 voorbij is, kun je de complete overzichten samenstellen. Bijvoorbeeld een bewerkingsoverzicht met daarop registraties, een kostenoverzicht of alle registraties in Excel. Deze overzichten zijn te downloaden via het scherm Registratie. Selecteer 1 of meerdere percelen, klik op het scherm “Gewasperceel selectietool” weg door op het kruisje te klikken en kies via het wolkje met de pijl het gewenste overzicht.

• Installeer de Toelatingen app. Die controleert bij het registreren of het betreffende producten toegelaten is en of de dosering, frequentie en de interval correct is. Via het scherm Toelatingen kun je zien welke producten een opmerking hebben omtrent het gebruik en daarop actie ondernemen. Let op: een product kan meerdere W-nummers hebben en bij de toelatingen geef je aan welk W-nummer van toepassing is op het door jouw gebruikte product.

Wij hopen dat je door middel van deze tips een goed begin kunt maken met jouw bouwplan. Heb je vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op via service@dacom.nl.