Nieuws
home » Testers gezocht voor onze toelatingen-app
28 september 2015

Testers gezocht voor onze toelatingen-app

Momenteel werken wij aan een nieuwe app voor toelatingencontrole. Met de controle word je geholpen met het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op je boerderij. Wij controleren of het middel is toegelaten op het gewas, is toegestaan voor het teeltdoel, of de dosering juist is toegepast en of je het middel niet te vaak hebt gebruikt. Ook helpen we je met het invullen van de veiligheidstermijn van de bewerking.

De toelatingen-app bevindt zich in een testfase. Heb je een Pro of een Superabonnement en wil je ons helpen testen? Neem dan contact met ons op via de mail.

bewerk-registratie-app

Crop-R op de Holland WebWeek

Tijdens de Holland WebWeek heeft Ivor Bosloper van Crop-R uitgelegd wat het toepassen en delen van data in de akkerbouw, nu en in de toekomst, voor de boer in Nederland kan betekenen. Crop-R werkt samen met Jacob van den Borne, ZLTO en het HAS aan het project De Digitale Boerderij. Doel van het project is de precisielandbouwdata van boeren beter toegankelijk te maken voor analyse. Boeren of loonwerkers kunnen de data, wanneer ze dat willen, delen op hun eigen website met een breder publiek.

holland-webweek

 

Pro en Super uitgelicht: Het exporteren van data uit Crop-R

We hebben het nu nog makkelijker gemaakt om je teeltgegevens vanuit Crop-R te exporteren. Op verschillende plaatsen in Crop-R kom je een oranje of grijs icoon met een ‘wolkje’. Met één druk op deze knop download je een bewerkingsoverzicht per perceel of zelfs van al je gewaspercelen als PDF. Je kan ook je saldo per gewasperceel of een productenoverzicht downloaden als een lijst in Excel. Zo heb je heel snel een overzicht van de kosten en gebruikte middelen op je boerderij.