Nieuws
home » Stagevacature: Stagiair voor het automatisch vertalen van boerenbunder.nl
18 september 2018

Stagevacature: Stagiair voor het automatisch vertalen van boerenbunder.nl

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN:

STAGIAIR voor het AUTOMATISCH VERTALEN
VAN BOERENBUNDER.NL

Dacom Farm Intelligence
Dacom ondersteunt telers en de Agribusiness wereldwijd bij het optimaliseren van hun opbrengsten. Onze producten hebben een significante impact op efficiënt gebruik van agri-inputs zoals water, bestrijdingsmiddelen en meststoffen en dragen hiermee bij aan een duurzame voedselproductie. Door de inzet van onze gebruikers en medewerkers zijn wij een wereldspeler op het gebied van innovatieve en baanbrekende agrarische datatechnologie.

Waar ga je mee aan de slag?
Boer&Bunder gaat internationaal! Dacom B.V. heeft in Nederland met Boer&Bunder een succesvol product op de markt gezet voor boeren en buitenlui. Op BoerenBunder.nl toont Dacom alle beschikbare open datasets van Nederland. Dagelijks zijn er duizenden unieke bezoekers. Met Boer&Bunder weet je alles over je percelen: zoals de hoogte-indeling, de beteelbare oppervlakte, ligging van het perceel, wat er de afgelopen jaren op is geteeld en hoe de grondsoort binnen het perceel is verdeeld. Op basis van satellietbeelden is de groei te volgen. De kadastrale kaart vertelt hoe een perceel is opgedeeld in kadastrale percelen (met kadastrale aanduiding en oppervlakte). Dacom heeft de ambitie om dit product ook op de Belgische en Franse markt te gaan afzetten. Voor het releasen van dit product is het noodzakelijk dat alle Nederlandse teksten vertaald worden in het Frans. Dacom werkt tot nu toe altijd met een vertaalbureau samen om deze teksten te vertalen. Met dit nieuwe product wil Dacom onderzoeken of het mogelijk is een automatische vertaalmodule in te zetten voor dit onderdeel.

Taken
• Onderzoek beschikbare automatische vertaalmodules
• Opzetten thesaurus van Dacom terminologie
• Het iteratief runnen van verschillende testversies
• Integratie met een CAT-tool
• Opstellen afsluitend rapport

Wie zoeken wij?
• Je bent een gemotiveerde WO-student die proactief werkt.
• In een klein team kun jij zelfstandig aan je eigen opdracht werken en bent daarin resultaatgericht. Verder:
• Letterenstudent met vertaalervaring
• Kennis van automatische vertaalprogramma’s is een pré
• Kennis van het Frans is een pré
• Andere taalcombinaties zijn bespreekbaar

Aanbod
De werkplek? Een open cultuur waar ruimte is voor inspraak in een altijd levendige Mediacentrale in Groningen met een team die bestaat uit een gedreven en enthousiaste groep mensen. Kennis wordt gedeeld tijdens de vrijdagmiddag ‘TechTalk’ inclusief borrel.

Zet jij met ons de eerste stap naar Boer&Bunder in het Frans?
Stuur dan jouw Curriculum Vitae en motivatiebrief per mail aan Marina ter Wiel:
marina.terwiel@dacom.nl