Nieuws
home » Strategische samenwerking Proagrica en Dacom Farm Intelligence
12 december 2016

Strategische samenwerking Proagrica en Dacom Farm Intelligence

Proagrica en Dacom Farm Intelligence werken met ingang van 1 december 2016 samen aan de verkoop van intelligente farm management en unieke hardware producten in – in eerste instantie – Nederland en België. Hiermee ontstaat een unieke combinatie tussen hypermoderne farm management software en meer dan 100 jaar partnership met de agrarische sector.

Proagrica, onder meer uitgever van het Nederlandse weekblad Boerderij (sinds 1915) en het Engelse Farmers Weekly, is tevens leverancier van het softwareprogramma Farmplan in het Verenigd Koninkrijk. Proagrica acquireerde eind vorig jaar F4F, gespecialiseerd in technologische oplossingen voor de integratie van alle schakels in de agrarische supply chain en leverancier van datamanagement systemen. Proagrica sluit nu een strategische samenwerking met het Nederlandse bedrijf Dacom Farm Intelligence om haar footprint in software en data solutions te versterken.

Janneke Hadders, CEO Dacom Farm Intelligence: “Dacom ontwikkelt al 30 jaar innovatieve en baanbrekende technologie voor de agrarische sector. Wij brengen de wereld van dataverzameling en het omzetten van deze data in concrete adviezen bij elkaar. Data gedreven inzichten zijn de toekomst voor de landbouw en de ontwikkelingen hierin volgen elkaar snel op. Door de samenwerking tussen Proagrica en Dacom zal het gebruik van data gedreven adviesdiensten binnen het agrarisch bedrijf worden versneld. Zo kunnen we onze adviesdiensten naar een hoger niveau tillen, waardoor wij de teler nog betere oplossingen kunnen bieden voor verbetering van het dagelijkse werkproces.”

Casper Niesink, Managing Director Proagrica: “De samenwerking met Dacom past perfect onze strategie. We willen nadrukkelijk het werkproces van de boer ondersteunen en slimme technologische oplossingen passen daar perfect bij. De marketing- en saleskanalen van Proagrica zijn erg geschikt om effectief en efficiënt de toegevoegde waarde van de Dacom-oplossingen op de markt te brengen.”

Proagrica samenwerking DACOM