Nieuws
home » Inspelen op PlanetProof met Dacom-producten
22 februari 2019

Inspelen op PlanetProof met Dacom-producten

Het is bekend dat in de Akkerbouwsector diverse certificaten zijn waaraan voldaan moet worden zoals GlobalGAP en VoedselVeiligheid Akkerbouw. Hieraan kan inmiddels het keurmerk PlanetProof, dat Milieukeur opvolgt, worden toegevoegd. Vorig jaar is de oppervlakte van ‘On the way to Planetproof’ gecertificeerde teelten behoorlijk gestegen naar zo’n 25.000 hectare. Het doel van ‘On the way to PlanetProof’ is een wereld waarin producten op een duurzame wijze worden geproduceerd. Dat PlanetProof ondertussen een grote speler is, wordt wel duidelijk door de beoordeling van Milieu Centraal als top 10 keurmerk in Nederland. Het duurzaamheidskeurmerk ‘On the way to PlanetProof’ is behoorlijk omvangrijk, maar met onze producten voldoe je automatisch al aan verplichte maatregelen. En met het Ziektemanagement van Dacom kun je eenvoudig bonuspunten verdienen.

Interesse in Ziektemanagement? Bestel dit direct via onze webshop of vraag een proef aan. Uiteraard is het ook mogelijk om een afspraak in te plannen met één van onze adviseurs door onderstaand contactformulier in te vullen of via +31 88 3226600.

 

Bestellen   Uitproberen

Bonus-malussysteem

PlanetProof werkt met een bonus-malussysteem. Dit houdt in dat je bonuspunten krijgt voor bepaalde handelingen en maluspunten voor andere. Ook geldt er een maximale hoeveelheid actieve stof per hectare, waarbij groene middelen buiten de norm vallen. Deze middelen hebben namelijk een goed profiel en bevatten stoffen met een laag risico. Dit levert bonuspunten op. Gebruik van producten die  schadelijke actieve stoffen bevatten, waarvoor geen milieuvriendelijk alternatief is, zijn wel toegestaan maar leveren maluspunten op.

PlanetProof & Dacom

Hoewel PlanetProof de lat erg hoog legt, maken de producten van Dacom het eenvoudiger om te voldoen aan het duurzaamheidskeurmerk. Het vastleggen gaat gemakkelijk in ons teeltregistratiesysteem en met de gewasbeschermingsmonitor kan met één druk op de knop een overzicht worden uitgedraaid die veel relevante informatie bevat. Met ons ziekteadvies kun je de infectiedruk op tijd signaleren waardoor er een duurzamer middel kan worden gebruikt. Dit levert bonuspunten op voor PlanetProof.

Zo voldoe je met Dacom Teeltregistratie al aan 7 van de verplichte maatregelen van PlanetProof. Maak je daarnaast nog gebruik van Ziektemanagement dan voldoe je aan 10 van de verplichte maatregelen. Behalve dat je voldoet aan veel van de verplichte maatregelen van PlanetProof, kun je met o.a. Teeltregistratie, Ziektemanagement & Weersverwachting veel bonuspunten verdienen. Om dit zo overzichtelijk mogelijk te maken, hebben wij onderstaande lijst beschikbaar gesteld.

Gert Sterenborg, teeltspecialist bij Dacom en zelf teler, vertelt over het gebruik van het systeem van Dacom ter ondersteuning van PlanetProof:

Het PlanetProof keurmerk is erg breed en omvat een hoop regeltjes, maar met de producten van Dacom kun je hier goed op inspelen. Je kunt gemakkelijker zien of je duurzame producten kunt gebruiken en met behulp van de Gewasbeschermingsmonitor een overzicht creëren.Gert Sterenborg

Gewasbeschermingsmonitor

De Gewasbeschermingsmonitor is slechts één van de handige tools van Dacom. Deze zullen wij op termijn nog uitbreiden zodat de monitor nog beter inspeelt op het puntensysteem van PlanetProof.

Dacom Gewasbeschermingsmonitor

Lijst met puntenverdeling

Download de complete lijst met puntenverdeling die te verdienen is zijn met de Dacom producten door onderstaand formulier in te vullen:

Meer informatie?

Wil je meer informatie of een proefabonnement aanvragen? Neem contact met ons op via sales@dacom.nl of bel met 088 322 600.