Nieuws
home » Hoe weet je wanneer het juiste moment is?
15 juli 2021

Hoe weet je wanneer het juiste moment is?

Door te laat je aardappelen te beschermen tegen phytophthora kan je opbrengst en kwaliteit verliezen. Weten wat het juiste moment is om de infectiekans te bestrijden kan dit risico voorkomen. Maar hoe weet je wanneer het juiste moment is?

Dacom Ziektemanagement kan je hierbij helpen, je krijgt advies op basis van je laatste ingevoerde bespuiting, je eigen gewasobservaties, je gekozen ras en de lokale weersomstandigheden. Het Ziektemanagement systeem van Dacom beschikt over meer dan 20 schimmelziektes voor meerdere gewassen waaronder aardappelen, uien, tarwe en suikerbieten.  Je kan zelf instellen welke schimmelziektes relevant zijn voor jouw situatie, zodat je alleen advies krijgt betreffende deze schimmelziektes.

Ten alle tijden kun je eenvoudig inzicht krijgen in het actuele advies. Het advies is beschikbaar via de mobiele app en via de webapplicatie. Een simpel kleurenschema geeft je inzicht in het advies, groen is oke en bij rood wordt een actie geadviseerd. Vervolgens kun je een advies selecteren voor een bepaald perceel om de details te bekijken en hierop je beslissing te baseren. Wanneer het groeiseizoen ten einde is kun je in het Ziektemanagement systeem eenvoudig het jaaradvies bekijken, om zo te zien hoe het groeiseizoen is verlopen.

Ben jij benieuwd wat het Ziektemanagement systeem van Dacom voor jouw bedrijf kan betekenen? Schrijf je dan nu in en ontvang 1 maand gratis Ziektemanagement, daarnaast kun je gratis deelnemen aan de webinar welke 20 juli plaatsvind gegeven door één van onze gespecialiseerde adviseurs.