Nieuws
home » Dacom Nieuwsbrief Augustus
7 september 2018

Dacom Nieuwsbrief Augustus

Nieuwe website
Sinds kort hebben wij een nieuwe website. De lay-out van de website is gelijk gebleven, maar de techniek is veranderd. Daardoor kan ons Team Klantgeluk je sneller op de hoogte brengen van alle nieuwe gebeurtenissen!

Nieuwe website dacom

Farmlook maakt certificeringen van contract telers inzichtelijk

Benieuwd aan welke certificeringen uw contracttelers voldoen? Met Farmlook van Dacom zijn verschillende rapportages binnen handbereik, zoals een bewerkingsoverzicht, de milieumeetlat en kosten per gewasperceel. Al onze rapportages voldoen aan de eisen en keurmerken die vanuit de EU zijn vereist. Waaronder Global G.A.P, Agroconnect en Waarborg Voedselveiligheid. ​​

Aardappel Demodag Westmaas
Woensdag 22 augustus waren wij aanwezig bij de Aardappel Demodag in Westmaas. Een interessante dag waar wij o.a. informatie hebben verstrekt over ons gewasgroeimodel Ceres en ons Ziektemanagement systeem. Op 5 september zullen wij aanwezig zijn bij de open dag praktijkcentrum voor precisielandbouw in Reusel.

Aardappel Demodag Dacom

Satellietbeelden in Boer&Bunder
Afgelopen maand is er hard gewerkt aan het updaten van de satellietbeelden in Boer&Bunder. Door te klikken op ‘Groei’ in Boer&Bunder wordt de groen-index en de variatie per perceel zichtbaar. Daarnaast kunnen we met behulp van de satellietbeelden de gewasstand bepalen en de groei per perceel volgen. Ook hopen we in de toekomst de satellietbeelden beter te kunnen gebruiken om de opbrengst van een gewas beter te voorspellen.

Satellietbeelden Boer&Bunder

Dacom en ‘On the way to PlanetProof’

De afgelopen tijd krijgen wij regelmatig vragen van telers betreft het ‘On the way to PlanetProof‘ keurmerk (voorheen Milieukeur). Dit is een keurmerk voor duurzamer geteelde groenten, fruit, bloemen, planten, bomen en bloembollen. PlanetProof richt zich op zes aandachtsgebieden van de Sustainable Development Goals van de United Nations: bodem, landschap & biodiversiteit, water, energie, productie & consumptie en klimaat. Met ons Teeltregistratie systeem wordt het telen volgens de PlanetProof maatstaven gemakkelijker. Zo maakt ons teeltregistratie systeem het gebruik van onder andere gewasbescherming, bemesting en grondbewerken inzichtelijk.

planetproof dacom

Heb je vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op via service@dacom.nl.