Nieuws
home » Fijne Feestdagen!
23 december 2015

Fijne Feestdagen!

 

fijne_feestdagen_dacom

 

Nieuwe Crop-R app van Eurofins Agro Testing Wageningen

Crop-R gebruikers kunnen weer een nieuwe app gebruiken. Neem de resultaten van je bodemonderzoeken over van Eurofins Agro Testing Wageningen (voorheen BLGG) in Crop-R. Installeer de app met je klantnummer en machting Crop-R in ‘Mijn Percelen’ van Eurofins Agro om de verslagen op te halen. Deze verslagen worden dan ingelezen in je teeltregistratie en automatisch aan het juiste kavel gekoppeld. De app en de handleiding met meer informatie vind je hier.

apps_dacom

Pachtonline

Pachtonline.nl is een site voor het online pachten en verpachten van landbouwgrond. Bij het aanbod op de site tonen we de gewasrotatie van de afgelopen jaren, de grondsoortverdeling en de actieve natuurbeheermaatregelen. Binnen Crop-R helpen we onze telers al jaren met deze open data en in navolging op Boer&Bunder is dit een mooi voorbeeld van hoe deze data ingezet kan worden om het verkrijgen van teeltinformatie gemakkelijker te maken.

pachtonline

 

Crop-R is gegroeid! 

Crop-R is in het afgelopen jaar gegroeid naar 13 medewerkers, nieuwe abonnementen en nieuwe toepassingen voor onze boeren. Dit deden we in onder andere 2015:

AgroConnect app: Net nieuw en velen gingen je al voor in het versturen van teeltregistratie aan externe partijen als Suiker Unie (Unitip), Agrifirm (Akkerweb) of een andere partij aangesloten bij TeeltCentraal.

Open data: In Crop-R, Pachtonline en Boer&Bunder wordt gebruik gemaakt van open data. Boerenbunder.nl bundelt deze data voor de landbouwgrond in Nederland. De site trok binnen twee maanden meer dan 17.000 unieke gebruikers. Laat zien waar je als boer trots op bent en geef aan welke percelen van jouw zijn.

Toelatingen-app: Afgelopen jaar hebben we het controleren van toelatingen getest met telers. De toelatingen-app komt beschikbaar in 2016. Wij helpen je met de controle op het middel en de juiste toepassing.

Crop-R en SCAN GIS koppelen met RVOAls eerste in Nederland is Crop-R erin geslaagd een werkende download & upload koppeling te maken met de nieuwe GeoNu koppeling van RVO. We hebben dit eerst ingezet voor Agrarisch Natuurbeheer. Elk Agrarisch Natuurbeheercollectief kan nu zijn beheereenheden controleren op 15 verschillende kwaliteitsindicatoren.

Meer nieuws uit 2015 vind je in de berichten hieronder.