Nieuws
home » Zet met Crop-R je bedrijf op de kaart van Boer&Bunder
20 oktober 2015

Zet met Crop-R je bedrijf op de kaart van Boer&Bunder

Boer&Bunder landbouwgrond Dacom

 

Boer&Bunder is een nieuwe website die open data visualiseert voor alle landbouwgrond in Nederland. Vanaf vandaag kan jij als gebruiker van Crop-R op Boer&Bunder je eigen verhaal gaan vertellen. Je kunt je eigen gewaspercelen, profielfoto en contactgegevens delen met de bezoekers van de website. Je kan je gegevens delen door via het Crop-R platform de Boer&Bunder app te installeren. Meer info? Klik hier.

Op Boer&Bunder kan je met één klik op een perceel (landbouwgrond) de beschikbare open data zien. Je krijgt inzicht in gewasrotatie, grondsoort, groei, hoogteverschillen en natuurbeheer van percelen. De officiële lancering van de website is op 22 oktober in Eindhoven tijdens de Agri meets Design week. Meld je snel aan via de app zodat jouw boerderij ook digitaal aanwezig is bij de lancering.

Boer&Bunder Landbouwgrond

 

Crop-R heeft samen met Hackwerk AdviesLiters en Boerenverstand het initiatief genomen voor Boer&Bunder. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van EZ.

RVO koppeling met SCAN GIS is live

Doe jij mee aan de ANLb 2016? Samen met SCAN, de collectieven, RVO, de provincies, waterschappen en de ANS-groep heeft Crop-R de afgelopen periode veel werk verzet voor fase 2.0 van het ANLb-traject. Er zijn trainingsdagen geweest, tot de laatste minuut zijn kaarten aangepast door provincies, demodagen voor 40 collectieven, nieuwe functionaliteiten getest en menig uur is vergaderd.

Als eerste bedrijf in Nederland is Crop-R er met SCAN GIS in geslaagd een werkende koppeling te maken met de nieuwe webservice van RVO. Via SCAN GIS kan elk collectief nu zijn beheereenheden controleren op 15 verschillende onderdelen: Ligt er wel een bedrijfsperceel onder van de boer? Heeft het perceel het juiste gewas? Ligt het perceel binnen of buiten AAN? Voldoet het perceel aan de leefgebieden die de provincies in de IMNA hebben vastgelegd? De kenners onder jullie weten waarover we het over hebben.

Boer&Bunder percelen landbouwgrond

Wij zijn er trots op dat we met Crop-R deel mogen uitmaken van deze enerverende nieuwe ontwikkelingen.

De 40 collectieven hebben de komende weken nog heel veel werk om alle contracten met de 8000 deelnemers op tijd rond te krijgen. Uiterlijk 31 december van dit jaar moet alle data bij RVO zijn ingediend. Crop-R wenst hen daarbij veel succes.

Wil je zien hoe SCAN GIS werkt? Bekijk dan het onderstaande filmpje.