Nieuws
home » De KMWP gaat over op Crop-R
6 februari 2015

De KMWP gaat over op Crop-R

knwp overname perceelsregistratie

 

06- Februari – 2015 Heeft de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder nog een introductie nodig? Een bijzonder bedrijf. De getallen zeggen genoeg: 1300 hectare akkerbouw, 17 medewerkers en maar liefst 395 maten. Dit Zeeuwse akkerbouwbedrijf is het afgelopen jaar naarstig op zoek geweest naar een nieuwe opvolger van hun oude managementpakket. “We hebben na een uitgebreide marktverkenning gekozen voor Crop-R”, aldus Vincent Coolbergen, de directeur van KMWP. De introductie heeft ongeveer een half jaar geduurd. “Ik had eigenlijk verwacht dat onze medewerkers best wel even moesten wennen aan de nieuwe werkwijze, maar de overgang van het oude naar het nieuwe systeem is eigenlijk opvallend rustig verlopen.” De invoering verliep soepel omdat Crop-R een aantal functionaliteiten heeft ingebouwd die het mogelijk maken het werk van 17 medewerkers beter te plannen. “Onze oudere werknemers kunnen nog steeds met papieren werkbonnen werken, maar vooral onze jongere werknemers maken al volop gebruik van de mobile app. Op mijn kantoor hangt een groot televisiescherm en we maken vrijwel dagelijks gebruik van de mooie visualisaties van Crop-R.” Heeft Vincent nog een wensenlijstje voor de toekomst? “Zeker wel: uitgebreidere toelatingencontroles, koppelingen met onze afnemers en de mobile app kon soms net iets duidelijker”. Kijk, zo houden we elkaar scherp.

Je eigen percelen importeren van RVO.nl

RVO Crop-R perceelregistratie

 

Veel boeren zijn weer bezig na te denken over het nieuwe bouwplan van 2015. Het is daarbij vaak handig als je je eigen actuele percelen bij RVO.nl kunt importeren. Je kunt het importscherm van Crop-R hier vinden.

Zowel RVO.nl als Crop-R zijn volop bezig om het proces te verbeteren. We willen uiteindelijk een systeem waarbij je vanuit Crop-R je hele perceelsregistratie richting de overheid goed vorm kunt geven. Je hoeft dan straks niet meer in te loggen op RVO.nl om je perceelsregistratie bij te werken. We horen graag van jullie wat de ervaringen zijn met de huidige systematiek (perceelsregistratie), laat het ons weten!

Nieuwe app: Crop-R in je reguliere agenda

In de vorige nieuwsbrief hebben we laten zien dat er nieuwe agenda mogelijkheden zijn gekomen in het perceelsregistratie scherm. Handig voor het plannen en het overzicht. Maar we gaan weer een stapje verder. Sinds afgelopen week hebben we een nieuwe app gelanceerd waarmee je op een makkelijke manier  je perceelsregistratie automatisch kunt inzien in Gmail agenda, Microsoft Outlook of de Mac Kalender. Er zijn nu allerlei handige instellingen gekomen zodat je bijvoorbeeld ook voor iedere medewerker afzonderlijk een agenda kunt aanmaken.

Kostprijzen eenmalig instellen

Crop-r gebruikers met een Pro account hebben zeker al eens gekeken naar de mogelijkheden van de Excelbladen  voor het uitvoeren van saldoberekeningen. Het is nu mogelijk om eenmalig de kosten van vrijwel al je activiteiten, producten, lonen per uur en diensten vast te leggen. Je kunt ook zelf kostenposten opvoeren onder het kopje “Overige toegerekende kosten”. In Excel wordt er vervolgens elke keer gerekend met de door jou ingevoerde gegevens.

De hierboven beschreven functionaliteiten zijn beschikbaar voor Crop-R Pro en/of Crop-R Super gebruikers, ga naar producten voor details en een overzicht van alle mogelijkheden.