Nieuws
home » Zomerweer!
7 augustus 2015

Zomerweer!

Al geruime tijd kon je gebruik maken van de weersverwachting van Dacom voor Nederland. Sinds kort is OpenWeatherMap als nieuwe feature op je dashboard erbij gekomen. Deze dienst geeft de meest actuele informatie over het weer uit real-time data van meer dan 40.000 weerstations op verschillende locaties ter wereld. Vanaf nu ben je in de buurt van je eigen boerderij, of deze nu in Nederland, België of Noorwegen staat, altijd op de hoogte van de actuele weersverwachting.

weersverwachting dacom

Oppervlakte

De oppervlakte die je kan intekenen als gewasperceel is nu per abonnement gebonden. Heb je een basis account dan kan je tot 100 hectare intekenen, bij een Pro tot 500 ha en bij een Super account tot 1500 ha. Het aantal hectare van de gewaspercelen met de looptijd van een jaar worden hierin opgeteld. Meer informatie vind je hier.

Crop-R België

Vanaf nu kan je je Crop-R abonnement ook betalen via Bancontact / Mister Cash. Meer info over onze abonnementen? Klik hier. Je kan nu ook gemakkelijk gebruik maken van de leveringen van de Belgische leverancier Vlamings BV.Hiervoor hebben we de leveranciers-apps uitgebreid met een Vlamings koppeling. De leveringen van Vlamings BV worden op basis van de facturen automatisch ingelezen in je schuur. Zo heb je altijd je voorraad op orde. Je kan de apps van al onze leveranciers hier vinden en installeren.

SCAN GIS en SCAN Office

We zijn in opdracht van de Stichting Collectief Agrarisch Natuurbeheer (SCAN) al geruime tijd bezig met het automatiseren van de activiteiten voor het Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer (ANLb). De ANLb is de opvolger van aSNL. Inmiddels zijn er voor meer dan 10.000 deelnemers ruim 69.000 beheereenheden ingetekend. In de afgelopen periode hebben we een koppeling tot stand gebracht met de CRM-omgeving van SCAN Office. De collectieven kunnen hiermee onder andere de naw-gegevens, telefonie en documenten beheren. Momenteel zijn we volop bezig om een koppeling tot stand te brengen met de databases van RVO. We helpen graag mee het Nederlandse landschap kleurrijker te maken.

Stichting Collectief Agrarisch Natuurbeheer Weersverwachting

Fijne zomer!