Nieuws
home » Dacom en Mechan Holding brengen machinedata naar de boer
14 juli 2017

Dacom en Mechan Holding brengen machinedata naar de boer

dacom mechan holding landbouwmachines gekoppeld aan teeltregistratie.

Dacom (gevestigd in Emmen en Groningen) en Mechan Holding (gevestigd in Achterveld) gaan een intensieve strategische samenwerking aan. Daarmee zetten beide bedrijven een grote stap voorwaarts in hun ambitie op het gebied van Precisielandbouw. Door de samenwerking worden data van tractoren en landbouwmachines gekoppeld aan teeltregistratie. Dat biedt enorme kansen voor de volgende stap in datatechnologie op de akker.

Simon Kram, marketing manager Mechan Holding “Wij willen onze eindklanten zoveel mogelijk faciliteren bij hun groei. Of dat nu groei van hun gewas is of groei van mens, dier of bedrijf. Met deze samenwerking zijn we in staat om een perfect platform te ontwikkelen voor onze eindklanten waarbij alle beschikbare data overzichtelijk en voorzien van adviezen weergegeven worden. Dat geeft onze eindklanten inzichten waardoor teeltbeslissingen gemakkelijk genomen kunnen worden”.

Janneke Hadders, CEO Dacom “De samenwerking met Mechan Holding geeft ons een versnelling om het agrarisch bedrijf te voorzien van concrete adviezen gebaseerd op het verzamelen van data. Door aan te sluiten op data van tractoren en landbouwmachines van de Mechan Holding kunnen we de boer of loonwerker helpen om zijn administratie deels te automatiseren. Het bijhouden van deze informatie levert gemak, inzicht en tijd op. Wij willen met deze nieuwe technologieën boeren uiteindelijk helpen hun teelt tijdens het groeiseizoen te volgen en bij te sturen”.

De samenwerking tussen beide partijen voorziet ook in het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe Precisielandbouwproducten en -diensten die exclusief beschikbaar worden gesteld voor dealers en eindklanten van de Mechan Holding.

Mechan Holding is de eigenaar van het Nederlandse Mechan Groep en Mechan Cultuurtechniek en het Belgische Matermaco. Daarmee zijn zij de grootste importeur van Landbouwmachines in de Benelux van o.a. de AGCO merken Fendt, Massey Ferguson en Valtra.