Nieuws
home » Boer&Bunder 2.0 staat live!
24 oktober 2017

Boer&Bunder 2.0 staat live!

Boer&Bunder 2.0 is een feit! De vernieuwde website is maandag 23 oktober gelanceerd tijdens een netwerkbijeenkomst van Agri meets Design en het ministerie van Economische Zaken. Het event maakt onderdeel uit van de 16de editie van de Dutch Design Week in Eindhoven.

Boer&Bunder is een paar jaar geleden ook geïntroduceerd tijdens de Dutch Design Week als een gratis applicatie die open data visualiseert op perceelsniveau. Boer & Bunder geeft inzicht in beschikbare open datasets van de overheid of van de boer of Dacom zelf. In één oogopslag toont de website informatie over 1,9 miljoen hectare landbouwgrond in Nederland. Boer & Bunder is populair bij een zeer grote groep gebruikers.

Met de doorontwikkeling van Boer&Bunder in 2.0 is er voor het eerst sprake van een betaalde versie. Voor € 150 per jaar kunnen gebruikers over flink meer datasets beschikken. Naast de teelthistorie kan de gebruiker op perceelniveau zien wat de grondsoorten zijn, of het een grondwaterbeschermingsgebied betreft, of er sprake is van een no-fly zone voor drones, of dat er natuurbeheer op het perceel plaats vindt.

De data wordt niet alleen per perceel weergegeven, maar nu ook op landsniveau. Nieuw zijn ook de kaartlaag met kadastrale percelen en visualisatie van actuele en historische satellietbeelden. Met het zoekfilter kan tussen honderdduizenden percelen worden gezocht naar een perceel met specifieke kenmerken. In de vorm van een perceelsrapport kan de data per perceel worden gedownload in een pdf.

Benieuwd naar alle extra’s? Bekijk de video voor een uitgebreide demonstratie of ga naar de Boer&Bunder pagina op onze website en bestel!

</div>