Nieuws
home » Vive la France!
15 juni 2015

Vive la France!

Crop-R krijgt wereldwijd steeds meer gebruikers. Vanaf vandaag is de hele site van Crop-R daarom ook beschikbaar in het Frans! Je kunt nu bij je accountinstellingen wisselen tussen het Frans, Engels en Nederlands. In Frankrijk kan je ook de officieel toegelaten middelen selecteren en bij het intekenen van de gewaspercelen kun je gebruik maken van Franse referentiepercelen. Agri-business partijen die actief zijn in Frankrijk en gebruik willen maken van de nieuwe mogelijkheden kunnen contact met ons opnemen.

Crops-R_Frans

Crop-R in het Frans

 

De Digitale Boerderij

Iedereen die geïnteresseerd is in precisielandbouw kent Jacob van den Borne. Crop-R werkt samen met Jacob, ZLTO en het HAS aan het project De Digitale Boerderij. Doel van het project is de precisielandbouwdata van boeren beter toegankelijk te maken voor analyse. Geen ingewikkelde toeters en bellen, maar gewoon rechttoe rechtaan zodat iedereen het begrijpt. Boeren of loonwerkers die dat willen, kunnen de data vervolgens op hun eigen website delen met een breder publiek. Jacob nodigt iedereen uit zijn data te bekijken op www.vandenborneaardappelen.com.  Het project wordt uitgevoerd in het kader van Landbouw Innovatie Noord-Brabant (LIB). In de loop van dit jaar komen deze mogelijkheden voor alle Crop-R gebruikers beschikbaar.

aardappelen_vandenborne

Van den Borne aardappelen

 

Crop-R op Tour de Farm

Crop-R ging afgelopen week samen met Farm Frites en Bayer CropScience op Tour de Farm. Een kleine rondreis door Nederland en België om bij verschillende akkerbouwbedrijven stil te staan bij het verduurzamen van de aardappelteelt. Dit was een prachtige gelegenheid om aan ruim 300 aardappeltelers uitleg te geven over de digitale boerderij van Crop-R en de samenwerking die we zijn gestart met Farm Frites.

In de fabriek van Farm Frites in Oudenhoorn worden jaarlijks ruim 800.000 ton aardappelen verwerkt. Maar waar komen deze aardappelen vandaan? En hoe krijg je deze zo efficiënt mogelijk bij de fabriek? Door het inzetten van Crop-R wil Farm Frites de logistiek van de aardappelteelt verder optimaliseren. Maar ook hun klanten, waaronder Kellogg’s voor de Pringles, willen de traceerbaarheid van hun producten vergroten. Hiervoor moeten we terug naar de teler, naar jouw Crop-R boerderij.

Alle Farm Frites telers hebben dit jaar een uitnodigingsmail gekregen om hun aardappelpercelen in te tekenen in Crop-R. Door ook de ingang van het gewasperceel aan te geven weten de buitendienstmedewerkers exact welke gewaspercelen ze moeten bezoeken en hoe ze het perceel kunnen bereiken. Dit scheelt veel tijd. Daarnaast hebben we een Farm Frites app gemaakt. Zo kun je komend groeiseizoen snel gewaswaarnemingen doorgeven, bijvoorbeeld de opkomstdatum. Dit helpt in het nauwkeurig bepalen van de aardappelvoorraad. Telers die hieraan (vrijwillig) deelnemen krijgen op basis van hun inspanningen een extra premie van Farm Frites bovenop de afgesproken aardappelprijs. Kijk, en zo krijgt de boer er ook weer wat voor terug.

Wil je als afnemer aansluiten op het Crop-R platform? Neem dan contact op met Lud Uitdewilligen (sales@dacom.nl).

presentatie-crop-r

YGRUNN 

Elk jaar wordt in Groningen dé Python conferentie van de Benelux gehouden. Crop-R is in deze programmeertaal geschreven, dus kunnen wij hier natuurlijk niet ontbreken! Naast onze sponsoring van dit event, hebben wij onze expertise op het gebied van geografische informatiesystemen laten zien in een presentatie van Ivor Bosloper. Verder hebben we als Crop-R ontwikkelteam onze kennis weer kunnen verrijken. Interessant? Kijk op de site voor meer informatie: www.pygrunn.org.

Crop-R heeft nieuwe collega’s! 

Ons team heeft deze maand wederom twee nieuwe medewerkers mogen begroeten. Het ontwikkelteam is versterkt met Erik-Jan Blanksma. Het sales team is versterkt met Marina ter Wiel. Erik-Jan is Software Engineer en Marina ter Wiel richt zich op de ondersteuning van de interne organisatie van Crop-R.

collega's-dacom