Nieuws
Home » Improvement Friday!
27 February 2018

Improvement Friday!

Eén keer in de twee weken op vrijdagmiddag is het bij ons Improvement Friday! Hierin pakken we jullie wensen op om ons platform nog beter te maken. Een aantal van de verbeteringen:

– Bij het exporteren van registraties is het nu ook mogelijk om de notities mee te nemen.

image

– Bij het invoeren van nieuwe waarnemingen kun je nu de waarden van de laatst ingevoerde waarneming herhalen. Zo weet je direct wat je eerder had ingevuld!

image

– Bij het wisselen van pagina’s wordt de voorkeur voor het aantal rijen onthouden. Dit was voorheen niet het geval. Erg handig als je veel van pagina’s wisselt.


Bodemdaling nu zichtbaar op Boer&Bunder!

Op Boer&Bunder zijn vanaf nu drie versies van het Actueel Hoogebestand Nederland (AHN) beschikbaar: AHN1, AHN2 & AHN3. Door deze versies naast elkaar te plaatsen, is het mogelijk om voor elk perceel vanaf 1996 de hoogteverschillen in tijd inzichtelijk te maken. Het is bijvoorbeeld erg handig om te analyseren of een bepaald perceel is gekilverd (geëgaliseerd). Voor ieder perceel wordt op basis van de AHN bijvoorbeeld ook de gemiddelde hoogte ten opzichte van het NAP berekend waardoor je kunt zien of er over de afgelopen 20 jaar sprake is geweest van een bodemdaling. Meer weten? Lees hier de hele blog.

image

Automatisch planning versturen naar Fendt trekker

De eerste praktijktest is geslaagd! Deze Fendt trekker bij Niestijl Mechanisatie in Siddeburen krijgt vanuit de teeltregistratie in Dacom automatisch planningen binnen op de terminal. De data-uitwisseling tussen trekker en Dacom is onderdeel van de samenwerking met de Mechan Groep. De uitgevoerde taak komt vervolgens met alle parameters weer terug in Cloudfarm van Dacom. Cloudfarm is een nieuw product van Dacom en komt later dit jaar beschikbaar. In Cloudfarm worden allerlei gegevens verzameld van onder andere van machines, sensoren, drones en satellietbeelden.

Nieuwe medewerkers

Ons team heeft in februari 2018 versterking gekregen van Larissa Hendriks en Liesbeth Omvlee. Larissa gaat zich de komende maanden focussen op online marketing. Liesbeth versterkt het team Sales Support en Logistiek.

image