Klik hier voor de nieuwe website
Nieuws
Door Bram op 31 May 2016

Deelname Dacom aan CLAFIS-project

Met het oog op de toekomst neemt Dacom al sinds 2013 deel aan het project CLAFIS geïnitieerd door de EU. CLAFIS is gericht op het integreren van dataverzamelingen, datacollectie, datainfrastructuren en kennissystemen. Het doel is te komen tot 1 concept van dit alles daarbij rekening houdend met alle eventuele uitdagingen die met een dergelijk platform zich kunnen voordoen. Denk hierbij aan zaken als beveiliging, connectiviteit, stabiliteit en beschikbaarheid.

Voorbeelden van partijen die gebruik zouden kunnen maken van dit platform zijn bedrijven actief in de akkerbouwer, veehouderij, tuinbouw, machine productie en overige agribusiness partijen. De data uitwisseling onderling moet veilig en betrouwbaar zijn.

Om de werking van de onderzoeksresultaten aan te kunnen tonen is in het project een platform in de cloud en een datagateway ontwikkeld. In deze producten zitten de concepten en principes van het project verwerkt. De CLAFIS-gateway kan bijvoorbeeld d.m.v. verschillende protocollen data verzamelen en ook op verschillende manieren en via verschillende netwerken de data naar de CLAFIS cloud versturen.

De komende tijd is het consortium gericht op het vermarktbaar maken van de vele componenten en het zoeken naar verkoopkanalen ervoor.

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel op Linkedin

  • Nederlands
  • English